Fűkaszálás, fűnyírás Budapest, Pest megye

Fűkaszálás, fűnyírás Budapesten és Pest megyében 06 70 410-7499

Fűnyírás Halásztelek

Vállalunk fűnyírást Halásztelek területén és egész Pest megyében: 06 70 410-7499.

Vállalunk kisebb kerti munkákat, bozótirtást, gallyazást, metszést is.

Ha nincs ideje rá, hogy rendben tartsa a kertjét, vagy az élet más területein elfoglaltabb, akkor mi megoldjuk ezt a feladatot Ön helyett is.

A fűnyírás gyerekjátéknak tűnhet, azonban, ha nem végezzük szakszerűen, akár tönkre is tehetjük a kertünkben, telkünkön vagy nagyobb területünkön lévő gyönyörű pázsitot.

Fűnyírás Halásztelek

Fűnyírás Halásztelek - nyújtott szolgáltatások

Habár a rendszeres fűnyírásra van a legnagyobb igény, fűnyíráson és fűkaszáláson kívül még a következő szolgáltatásokat kínáljuk:

 • Fűnyírás tetszőleges méretű területen
 • Fűkaszálás Halásztelek területén, tetszőleges méretű területen
 • Kertrendezés, kertfenntartás Halásztelek: permetezés, metszés, gallyazás
 • Parlagfű mentesítés Halásztelek
 • Kerti öntözőrendszer telepítése Halásztelek
 • Kertépítés Halásztelek
 • Térburkolás Halásztelek
 • Fakerítés építése Halásztelek
 • Fakivágás, bozótirtás, telektisztítás Halásztelek
 • Ágyásszegély lerakás Halásztelek
 • Sövényvágás Halásztelek
 • Geotextília, kulékavics lerakás Halásztelek
 • Gyomirtás, tápoldatozás Halásztelek

Fűnyírás Halásztelek - rendszeres nyírás

A fűnyírásnál a fő szabály az, hogy egyszerre nem szabad a fű magasságának felénél többet levágni. Ha nagyon megnőtt a fő, akkor inkább kétszerre kell nyírni.

Bolyhos fű: ha azt tapasztalja, hogy a fű kissé bolyhos, akkor valószínűleg életlen a fűnyíró kése. Ekkor élezze meg, mert több kárt tehet a kertjében, mint gondolná. Ha nem biztos benne, hogy mi az oka annak, hogy nem szép a fű a kertjében, inkább hívjon minket a 06 70 410-7499 számon!

A nyírások gyakorisága nagy mértékben függ a talaj tápanyag- és vízellátottságától. Általánosságban elmondható, hogy a legtöbb helyen a hetente történő nyírás megfelelő.

A gyep öntözése: a száradó fű sárgul és barnul, elveszíti a rugalmasságát. Az öntözéskor a fűre juttatott víz mennyisége ideálisan mintegy 10 mm, ami egy átlagos hozamú kutat feltételezve kb. 20-30 perces napi öntözésnek felel meg automata öntözőrendszer segítségével. Nyilvánvaló, hogy a nagyon meleg, nyári napokon, amikor a hőmérő higanyszála akár a 40 fokot is elérheti, sűrűbb vagy hosszabb idejű öntözésre van szükség.

A fű meghálálja a törődést minden esetben. Jótékony hatással szokott lenni a fűre, ha fákkal némi árnyékot tudunk vetni rájuk, kiváltképpen a meleg napokon.

A rézsűs, ferde domboldalakon, kerti emelkedőkön gyakran kikopik vagy akár teljesen ki is szárad a fű. Ennek oka általában két dolog szokott lenni:

 1. A nap szinte merőleges szögben éri a lejtős terepen lévő pázsitot, sokkal intenzívebb meleget adva, szinte szabályosan kiégeti azt.
 2. Öntözéskor a rézsűs területet érő vízmennyiség lefolyik, ezért a valóságban az ilyen helyen lévő fű lényegesen kevesebb öntözést kap, mint a vízszintes helyen lévő fű.

Fűnyírás nedves talajon: ügyeljen arra, hogy ha vizes a fű, akkor a kerekek több centiméter mély árkot tudnak "ásni" a talajba (főleg, ha tele van a fűgyűjtő), amit utólag nehezen lehet kiegyenlíteni. Ilyen esetben javasoljuk a 45 vagy a 90 fokos nyírási irány alkalmazását.

Utolsó vágás: Az őszi utolsó vágás eredménye legyen 4-5 cm-es fű. Előfordul persze, hogy nagyon enyhe a tél, és tovább nő a fű, ilyenkor érdemes egy kicsit feljebb emelni a fűnyírót és szükség esetén utána igazítani a fű magasságának.

Fűkaszálás Halásztelek

Fűápolás Halásztelek

A füvet rendszeresen ápolni kell. Ennek eszközei pl. a tápoldatozás és a fű szellőztetése.

Tápoldatozás: a tápoldatozást legalább évente kétszer meg kell csinálni, tavasszal és ősszel. A tápoldatozási igény felméréséhez kérjük, hívja a 06 70 410-7499-es számot vagy kérjen tanácsot telefonon.

A tápoldatozást fel lehet váltani gyeptrágyázással, de bármelyik megoldást is választjuk különböző szert kell használnunk tavasszal, amikor újjáélednek a növényeink, így a fű is, és mást kell használunk az őszi trágyázás vagy tápoldatozás során.

Gyepszellőztetés: a gyeplazítás vagy gyepszellőztetés során fellazítjuk azt a tömörödött talajréteget és elhalt fűréteget, amely gátolja az egészséges fűszálak növekedését. Ha nem végezzük el a szellőztetést időnként, a fű nem jut levegőhöz, hosszabb távon rohadni kezd.

A gyepszellőztetés elősegíti a különféle tápoldatok talajba és a fű gyökereihez való eljutást is. A gyepszellőztetésnél nagyon ügyelni kell arra, hogy milyen mélyre hatol a szellőztető gép kése, mert könnyen túl mélyre hatolhat, és maradandó károsodást okozhat a kertünkben.

Ha szeretné, hogy kertje szép legyen és a szükséegs kertgondozási és kertfenntartási munkákat szakember lássa el, ezáltal jó kezekben legyen a kertje, akkor hívjon minket.

Az aktuális fűnyírás árak Halásztelek területén a Fűnyírás árak menüpontban tekinthetők meg.

Fűkaszálás Halásztelek

 • Fűkaszálás damilfejes tárcsával.

 • Kaszálás forgókéses tárcsával (erősebb szárú gyomok, parlagfű, nád, csalán, bozótirtás).

 • Fűnyírás pl. pázsit félék gyűjtőládás fűnyírógéppel.

 • Kúszó növényzet (szeder, iszalag, borostyán) irtása lengőkéses tárcsával, kézi kaszával.

Kertgondozás Halásztelek

Mindennemű kertfenntartás és kertgondozás, fűnyírás Halásztelek területén és Pest megyében: 06 70 410-7499.Weblap látogatottság számláló:

Mai: 24
Tegnapi: 14
Heti: 38
Havi: 419
Össz.: 95 590

Látogatottság növelés
Oldal: Fűkaszálás fűnyírás Halásztelek
Fűkaszálás, fűnyírás Budapest, Pest megye - © 2008 - 2021 - funyiras-fukaszalas.hupont.hu

A Hupont.hu weboldal szerkesztő segítségével készült. Itt Önnek is lehetséges a weboldal készítés.

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »